Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Optoch Kommitee Zitterd | 18 oktober, 2017

Scroll to top

Top

a.s. Zondag 58e Kinderoptocht

a.s. Zondag 58e Kinderoptocht

Bonte kinderstoet trekt al 58 jaar door de binnenstad

Sinds 1959 trekt er jaarlijks de Kinderoptocht door de straten van Sittard. a.s. Zondag is het weer zover en zullen er zo’n 2000 kinderen aan de start verschijnen in bonte, zelfgemaakte kostuums en met grappige acts. Het wordt goed weer, dus we verwachten minstens 30.000 toeschouwers, die zich goed zullen vermaken met dit prachtige spektakel.

L1 verzorgt live TV

Voor de thuisblijvers hebben we ook dit jaar weer L1 TV die de optocht vanaf 14.15 uur rechtstreeks op de televisie zal brengen. De beelden worden van deskundig commentaar voorzien door 2 jonge, maar ervaren Sittardenaren; L1 verslaggever Tom Jessen en ex-stadprins Arno-Laurent Dieteren.

Virtual Reality

Tijdens de Kènjeroptoch Zitterd zal met behulp van een 360 graden camera live een integrale registratie plaatsvinden. Op verschillende kinderafdelingen van Limburgse ziekenhuizen zijn 300 VR-brillen verdeeld zodat deze zieke kinderen virtueel aanwezig kunnen zijn.

Kèrkes

Na een kleine start vorig jaar met twee nieuwe prijscategorieen; t.w. het Mooiste Kèrke en Sjoonst Verkleide, krijgen deze prijzen dit jaar een vervolg. Met name de mini carnavalswagen door de jeugdigen gebouwd zet dit jaar een flinke stap vooruit en de resultaten zijn zeker te bewonderen in de optocht van a.s. zondag. Lees meer over “kèrkes projek”

Naast het feit dat er door een echte jury prijswimpels worden toegekend aan de leukste, beste, origineelste ideeën in een drietal categorieen, ontvangt elke deelnemer aan de start “De Medaaje”. Dit is voor velen een echt verzamelaars item, want het betreft een mooie replica van de echte Marotte jaarorde.

Officiële intocht Stadsprins BART II

Het laatste gedeelte van de optocht is de intocht van de Stadsprins Bart II. Deze wordt voorafgegaan door de Auw Prinse, de Prinsegarde en de Marotte. Na afloop van de Optocht volgt de traditionele Appelesiene Raege van Stadsprins Bart II op de markt en de prijsuitreiking voor de winnaars.

Route kinderoptocht