Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Optoch Kommitee Zitterd | 18 oktober, 2017

Scroll to top

Top

Collectie voor instandhouding traditie

Collectie voor instandhouding traditie

Tijdens de Sittardse Grote Optocht wordt er wederom gecollecteerd door ’t Optoch Kommitee Zitterd. De collecte is herkenbaar aan het collectewagentje; spaarvarken en beurs.

 

Nodig

De toeschouwers van de Sittardse Optocht kunnen gratis genieten van een bont schouwspel. Echter aan de achterkant worden in verband met de organisatie veel kosten gemaakt. Te denken valt aan de inzet van verkeersregelaars om de route autovrij te houden. Het plaatsen van afzettingen om de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers te waarborgen, het inhuren van geluid om de verslaggevers goed te laten functioneren. Plus de normale kosten voor informatie, veiligheid en organisatie. Dit alles loopt in de tienduizenden Euro’s.

 

Optochthal

Voeg daarbij dat de beroemde Sittardse wagenbouwtraditie alleen in stand gehouden kan worden, omdat Sittard beschikt over een Optochthal waar deze schitterende praalwagens gebouwd worden. Er zijn buiten de Optochthal nauwelijks plaatsen om wagens te stallen, laat staan te bouwen. En denk het collectieve gebruik van energie en afvalkosten.

Wij vragen de toeschouwers naar de Optocht om met carnaval ééntje minder te drinken, en dit als steun te geven aan de instandhouding van deze traditie.