Het Optoch Kommitee krijgt via allerlei media nog steeds vragen over het aanmelden voor beide optochten. We geven een korte uitleg.

Kinderoptocht
Aanmelden is niet verplicht. Echter we adviseren het wel te doen in verband met de voorbereiding van de commentatoren van de rechtstreekse tv-uitzending van L1. Het is voor hun onbegonnen werk om alle informatie op de opstelling te vergaren. Maar als gezegd het hoeft niet, maar als u gejureerd wil worden dan dient u minimaal een kwartier voor de start van de Kinderoptocht u te laten registreren op de opstelling.

Grote Optocht
Aanmelden is wel verplicht, en wel voor woensdag 7 februari a.s. uiterlijk voor 17.00 uur. Uw aanmelding moet eerst goedgekeurd worden en daarbij wordt voornamelijk gekeken of het door u aangemelde thema nog mogelijk is. Ieder thema mag één keer per categorie en in totaal drie keer voorkomen. Dit om te voorkomen dat het publiek twintig keer hetzelfde thema ziet.

Gesloten thema’s
Op dit moment (woensdag 30-1) zijn de volgende thema’s al gesloten dus die kunnen niet meer uitgevoerd worden: Veer zeen Zitterd, Sluiting zwembaden in de gemeente, Optochtjury en MeToo

 Hoe meld ik mij aan?
Dit gaat digitaal via www.optoch.nl/aanmelden . U moet zich eerst registreren en komt na login in een programma waar u uw persoonlijke gegevens en een omschrijving van het idee kwijt kunt.
U krijgt per mail een bevestiging dat u zich heeft aangemeld. En vervolgens binnen drie dagen een goedkeuring. Uitgebreide uitleg vindt u : https://www.optoch.nl/deelname-aan-de-optocht