Stichting Optoch Kommitee Zitterd heeft mevrouw Astrid Verblakt-Schmeits met ingang van 1 juli 2018 benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Optochtjury. Astrid Verblakt(44) is geen onbekende in het Sittardse. Ze bekleedt tal van maatschappelijke functies. Bovendien was ze in de afgelopen vier jaar als wethouder in de gemeente Sittard-Geleen actief.

Ze neemt de taken over van Thijs Jacobs, protokollis van De Marotte, die als ad-interim voorzitter de afgelopen carnavalsperiode de honneurs tijdelijk waarnam.

Door de benoeming van Astrid Verblakt is de Optochtjury nu weer geheel compleet. In december 2017 besloot de vorige jury zich niet meer beschikbaar te stellen voor het jureren van de kinder- en grote optocht. Binnen een maand wist het OKZ een nieuwe jury te formeren die, zoals vooraf meermaals aangegeven, een afspiegeling dient te zijn van het publiek langs de kant.

De jury bestaat nu uit tien mannen en zeven vrouwen. Allemaal personen waar het ‘Zittesj Vastelaovesbloud’ door de aderen stroomt: afgevaardigden van Sittardse carnavalsverenigingen, oud-optochtdeelnemers, verstokte carnavalisten en/of personen met een bovengemiddeld kunstzinnig inzicht.