Afgelopen jaar werd het project Kèrkes voor het eerst geïntroduceerd, en het werd meteen een groot succes. Zelfs het NOS-journaal en het NOS Jeugdjournaal kwamen opnames maken in de Sittardse Optochthal.

Na het succes van vorig jaar krijgt dit project dit jaar natuurlijk een vervolg. Tegenover vorig jaar zal de aanpak dit jaar nog verbeteren. Zo krijgt dit project dit jaar een volledig eigen bouwplaats in de Optochthal en is er geïnvesteerd in de inrichting van de bouwplaats en in speciaal materiaal.

Het Optoch Kommitee is er trots op dat ook dit jaar weer een groep ervaren wagenbouwers/optochtdeelnemers onder leiding van Jan Schaekens en Math van Horen dit project voor hun rekening willen nemen.

Meedoen
Heeft u kinderen of kleinkinderen die alleen of met vriendjes onder begeleiding van ervaren wagenbouwers, een eigen mini-carnavalswagen willen bouwen voor de Kinderoptocht dan kunnen wij u helpen. Heeft u zelf geen karretje, geen probleem, dan stelt het Optoch Kommitee er één beschikbaar.

De kinderen krijgen eerst een intakegesprek waarin een eigen idee en een werktekening voor hun creatie worden geboren. Vervolgens gaan zij aan de slag onder begeleiding van een ervaren wagenbouwer(maatje). Met hem wordt ook een werkschema gemaakt waarbij het mogelijk is om op diverse middagen in de Optochthal actief te zijn. Dit alles met doel om mee te doen met de Sittardse Kinderoptocht op zondag 4 februari 2018. De bouwer(s) van het mooiste karretje zal dan uit handen van de Sittardse Stadsprins de Erewimpel ontvangen en mag bovendien meedoen in de Grote Optocht die een week later trekt.

Wilt u zich opgeven of wilt u informatie of heeft u vragen of wil u eerst eens komen kijken in de hal, stuur een mail naar info@optoch.nl met uw gegevens. Dan nemen wij contact met u op.