[one_half]

Inschrijving verplicht

De carnavalisten, die willen deelnemen aan de Sittardse Grote Optocht op carnavalszondag moeten zich digitaal aanmelden. Heeft u geen computer?, dan kunt u uw deelname per email of telefonisch kenbaar maken bij: Roy Moerskofski. Adres: Rijksweg Noord 64  – 6131 CM Sittard  tel. 06-50272142     email: aanmelden@optoch.nl  Aanmelden kan t/m woensdag vóór carnaval (tot 17.11 u).

 Digitaal inschrijven

Het nieuwe digitale inschrijven is heel eenvoudig en omvat slechts 3 stappen:

  • Stap 1: Hier uw contact gegevens en informatie over categorie groep/wagen opgeven.
  • Stap 2: Hier komt uw idee voor de optocht, hoe het wordt uitgebeeld en een tekst voor het programmaboekje.
  • Stap 3: Hier bevestigd u uw inschrijving en vinkt u aan dat u de reglementen heeft gelezen. Na het verzenden ontvangt u van ons een email dat wij de aanmelding hebben ontvangen.

LET OP:

Hiermee is uw inschrijving nog niet definitief!  Het Optoch Kommitee zal de aanmeldingen in behandeling nemen. Gelet wordt o.a. op doublures en uitvoering van het idee. Als alles in orde is dan ontvangt u van ons de bevestiging van definitieve aanmelding. Indien er sprake is van doublures in uw idee of uitvoering dan nemen wij contact met u op voor overleg.

Nummer afhalen

Op vrijdagavond vóór Carnaval kan men zijn deelnamebewijs en het nummer afhalen. Dit gebeurt in de bovenzaal van Café Schtad Zitterd op de Markt, van 19:00 tot 21:00 uur. Ook zijn daar onze verslaggevers en cameraploeg aanwezig, zodat u uw “act”  groep of wagen  kunt toelichten.

Opstelling voor de optocht

Deelnemers: De optocht vertrekt van de OPsjtart om 12.55 uur stipt. Uiterlijk een half uur van tevoren dienen de deelnemers aanwezig te zijn.

Wagens; Vanwege de “Waageshow” dienen alle deelnemende wagens om 11.00 uur s'morgens opgesteld te staan op de aangewezen plek.

Op de “OPsjtart” zijn voldoende toiletten en eet- en drinkgelegenheden aanwezig.

 

[/one_half] [one_half_last]

Meer info:

Geen gaten laten vallen!

Dit jaar zal het Optoch Kommitee Zitterd alles in het werk stellen om de “gaten” in de optocht tot een minimum te beperken. Tijdens de laatste deelnemers vergadering zijn een tiental maatregelen aangekondigd waarmee we het gatenprobleem tot aanvaardbare proporties willen terugbrengen.

Voor de Einzelgängers en groepen geldt, dat men geen “stilstaande act” meer mag opvoeren. We begrijpen dat een groep het spel moet spelen, dat bij het idee hoort, maar de groep moet in beweging blijven en ten alle tijde hun voorgaande deelnemer in het oog houden!

Denk hier aub goed over na. Uw spel mag nooit leiden tot gaten in de optocht. Voor het publiek is dit absoluut niet leuk. Let hier op en volg de aanwijzingen van de regelaars op! Wij rekenen op uw medewerking.

Tempo 30

Het tempo van de optocht ligt laag; 30 meter per minuut, ofwel 1,8 km/uur.  Dit laat voldoende tijd voor iedereen om het “spel” te spelen zonder noemswaardige stilstand.

 

[/one_half_last]