Het digitaal aanmeldsysteem voor de Sittardse optochten dat vorig jaar geïntroduceerd werd, is nu open voor de inschrijvingen van de Kinderoptocht 2018 en de Grote Optocht 2018.

De inschrijftermijn sluit Woensdag 7 februari om 17.00 uur.. Het is mogelijk om tot aan deze sluitingstermijn je teksten en ideeën aan te passen.

Vóór het eerste gebruik dient men zich in te schrijven als contactpersoon, vervolgens kun je een of meerdere deelnemers aanmelden. Dit gaat in drie stappen; 1) gegevens invullen, 2) Idee en omschrijving noteren, 3) Bevestigen en verzenden.

Vervolgens krijg je een reactie per mail zodat je zeker weet dat je aanmelding ontvangen is. Daarna volgt een reactie van de Optochtsamensteller of je idee is goedgekeurd of dat er wellicht nadere toelichting nodig is.

Natuurlijk kun je Roy Moerskofski ook nog altijd gewoon mailen aanmelden@optoch.nl – of bellen voor vragen, maar het digitaal aanmelden heeft natuurlijk veel voordelen.

Voor het overige verandert er niets dit betreft alleen het aanmelden, verplicht voor de grote optocht, niet verplicht voor de kinderoptocht. Nummer afhalen op vrijdag bij Schtad Zitterd blijft gewoon bestaan.

Tenslotte nog een tip. Wacht niet tot de laatste dagen om je idee door te geven. Je loopt een risico. Afgelopen Groote Optoch 2017 zijn in de laatste drie dagen 8 inschrijvingen geweigerd omdat hetzelfde thema al diverse keren voorkwam in de Optocht en het maximum was bereikt. Voor de volledigheid het betrof het thema ‘Sjpaspas’.