Stadsprins León I heeft de wagenbouwers in de Sittardse Optochthal getrakteerd op een kop stevige soep als dank voor de vele inspanningen. De stadsprins heeft samen met zijn vriendin Evelien iedere kop soep persoonlijk uitgereikt. De soep is erg goed in de smaak gevallen, wat bleek uit het feit dat er 50 liter soep verorberd is.

Tijdens de officiële toespraken door Optoch Kommitee voorzitter Peet van Erp, Vorst Marot Frits I en Stadsprins León I, zijn er nog diverse mensen het zonnetje gezet.

Allereerst de mensen van Project Kèrkes die dit jaar weer bijna 10 bouwgroepen in de leeftijd 4-14 jaar begeleiden in het bouwen van hun eigen mini-carnavalswagen. Deze ‘Kerkes’ hebben afgelopen zondag in de Kinderoptocht zeer veel lof geoogst. als dank hiervoor kregen ze een presentje en werden Wim Konings en Jan Cortlever door Stadsprins León I gedecoreerd met de jaarorde 2018.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna werd Chrit Könings gedecoreerd met de Jaarorde 2018, omdat hij aanstaande zondag voor de 55e (5 x 11) keer meeloopt als Einzelgènger’ in de Sittardse optocht. Een waarlijk unieke prestatie, die nog groter wordt als u weet dat zijn vrouw Mia K”nings-Collombon ook al voor de 47e keer gaat meelopen. 102 keer de Optocht gelopen, dat zullen er niet veel kunnen vertellen.