Eén week voor ‘Vastelaovend’
Traditioneel begint in Sittard het carnavalsfeest met de fraaie en spontane kinderoptocht. Op zondag één week voor Carnaval trekt deze stoet vanaf 13.33 uur door de historische binnenstad van Sittard. Dit smakelijk voorproefje trekt tienduizenden toeschouwers. Het publiek kan jaarlijks genieten van prachtige, bontgekleurde groepen en grappige enkelingen. De vele muziekgezelschappen verhogen de carnavalsstemming.

Officiële intocht Stadsprins León I en ‘Appelesieneraege’
Het laatste gedeelte van de optocht is de intocht van Stadsprins León I. Hij vormt samen met Vorst Marot Frits I het sluitstuk van dit kleurige schouwspel. Zij worden voorafgegaan door de Auw Prinse, de Prinsegarde en de Marotte. Na afloop van de optocht zal Stadsprins León I vanaf het podium op de Sittardse Markt de traditionele ‘Appelesieneraege’ laten neerdalen voor de deelnemers aan de optocht.

Prijsuitreiking
Aansluitend volgt de prijsuitreiking eveneens vanaf het podium op de Sittardse Markt. Deze zal iets anders gaan dan voorgaande jaren. Voorheen kreeg men al in het laatste gedeelte van de optocht een prijskaart uitgereikt. Dit jaar zullen alle prijzen na afloop worden bekendgemaakt. Daarbij nog de aanwijzing dat wil een groep gejureerd worden deze uiterlijk een kwartier voor de start aanwezig moet zijn op de opstelling.
Naast de Erewimpels in de diverse categorieën zijn er speciale prijzen voor het “sjoonste Kèrke” en de “sjoonst Verkleide”. Uiteraard ontvangt iedere deelnemer aan de start “De Medaaje”. Dit is voor velen een echt verzamelaars item, want het betreft een mooie replica van de echte Marotte jaarorde.

Aanmelden
Aanmelden voor deelname aan de kinderoptocht is niet verplicht. Echter, omdat L1TV wederom de kinderoptocht rechtstreeks uitzendt op L1TV en Facebook, vraagt het organiserende Optoch Kommitee Zitterd deelnemers toch vooraf informatie door te geven. U kunt hiervoor gebruik maken van het digitale aanmeldsysteem op de website van het Optoch Kommitee via www.optoch.nl/aanmelden (Let op: optoch zonder t aan het einde!).

Route Kinderoptocht
Klik hier voor de pagina met de routeinformatie voor de Kinderoptocht