Het Vastelaovendprogramma voor het seizoen 2019-2020 ligt weer vast. Ook dit jaar verzorgen de Senaat, de Auw Prinse en het Optoch Kommitee (OKZ) verzorgen ieder weer de activiteiten die ze al vele jaren vol enthousiasme organiseren. Nieuw is dat deze drie Sittardse Perpluu-verenigingen dit jaar ook de organisatie van ‘t Kanon van ‘t  Balkon’ op carnavalszaterdag 22 februari voor hun rekening nemen en de Auw Prinse een speciale Grosse Nómmer zitting organiseren.

Op zondagmiddag 19 januari 2020 verzorgt de Senaat wederom de prinsenreceptie in het Forum Theater. Op zaterdagavond 8 februari 2020 heten de Auw Prinse iedereen welkom op haar traditioneel Galaprinsebal in de Stadsschouwburg. Daarnaast organiseren de Auw Prinse een speciale Grosse Nómmer zitting op zaterdag 25 januari 2020 in ’t Forum Theater en zoals eerder vermeld organiseren de Perpluu-verenigingen op zaterdag 22 februari gezamenlijk ’t Kanon van ’t Balkon.

Optochten

Wij als OKZ organiseren de zaken zoals u van ons gewend bent. Zo trekt op zondag 16 februari 2020 wederom de Kinderoptocht door de binnenstad van Sittard. Een week later, op zondag 23 februari 2020 gevolgd door de Groote Optocht. Als klap op de vuurpijl vindt maandagavond 24 februari 2020 de tweede editie van de Sjörkarre-optocht plaats. Deze was in februari 2019 bedoeld als een  éénmalige activiteit in het kader van 5 x 11-jarig jubileum van het OKZ. Echter ons bereikte zoveel positieve reacties, dat we als OKZ gaan bekijken of deze optocht tot een nieuwe levensvatbare vastelaovends activiteit kan uitgroeien.

Naast deze OKZ-evenementen zal op vrijdag 10 januari de jaarlijkse deelnemersvergadering plaatsvinden en op zaterdag 14 maart vormt de filmavond de inmiddels de traditionele afsluiter van ’t Vastelaoves-seizoen.