Ook in het ‘Vastelaoves’seizoen 2017-2018 is de Greutsje Pin weer van de partij. Het is alweer de 5e editie van de Greutsje Pin waarmee de carnavalsvierder kan laten zien dat hij trots is op de ‘Vastelaovend’.

Klup Kump Gout had in 2014 een goed idee om belangeloos een universele Pin te ontwerpen en te laten produceren, die door alle carnavalsverenigingen, die eraan mee willen doen verkocht kan worden, om hun verenigingskas te spekken.

Omdat iedereen greutsj(trots) is op de ‘Vastelaovend’ was de naam, de Greutsje Pin snel bedacht. De bedoeling is dat iedereen een Greutsje Pin koopt om daarmee te laten zien dat men de carnaval een warm hart toedraagt en steunt. Zeker omdat bij carnaval de buitenactiviteiten w.o. de Optocht gratis zijn maar toch veel geld kosten.

Nu de 5e editie een feit is kunnen we spreken van een nieuwe traditie. De oplage is de laatste jaren gestaag gegroeid en we hopen dat er dit jaar 2.500 Greutsje Pinne verkocht gaan worden. Ook het aantal deelnemende verenigingen groeit ieder jaar.

De Greutsje Pin 2018 kost wederom € 5,-. Ze zijn apart verpakt en genummerd. en is te koop via deze website, in de Optochthal of via een van de leden van het Optoch Kommitee.

Ga naar de Webshop.