De Sjörkarre Optoch

Afgelopen jaar werd de Sjörkarre Optoch wederom met succes georganiseerd. De bedoeling is om een laagdrempelig, kleinschalig evenement neer te zetten waarin de puurheid van de Vastelaovend naar voren komt. Tevens kan de maandagavond wel een ‘oppepper’ gebruiken. 

Meedoen

Iedereen kan en mag meedoen. Wel zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Zo dient met een echte (eenwielige) Sjörkar, zonder mechanische aandrijving, te worden deelgenomen. Verder moet de Sjörkar voorzien zijn van (feest-)verlichting. Om vooraf zicht te krijgen op het aantal deelnemers stelt het Optoch Kommitee aanmelding via onderstaand formulier zeer op prijs, maar het hoeft niet.
U zorgt gewoon dat u met uw ‘sjörkar’ op maandagavond 12 februari net 20.00 uur op het Kerkplein bij café ’t Sjterfhoes bent.

Route

Om 20.11 uur zet de stoet zich in beweging vanaf het Kerkplein. Door het Kerkstraatje naar de Limbrichterstraat, langs Kafee de Kup, richting Molenbeekstraat naar de Markt. Na een rondje over de markt terug de Limbrichterstraat in en ontbinding bij Kafee de Kup.

Prijzen

Een vakkundige jury zal alle Sjörkarre aan een kritische blik onderwerpen. Deelnemers dienen zich bij deze beoordeling van de jury neer te leggen, er bestaat geen mogelijkheid de VAR in te schakelen.