Stichting Optoch Kommitee Zitterd

Eenmalig” evenement

Afgelopen jaar werd de Sjörkarre-optoch éénmalig georganiseerd in het kader van het 5x11-jarig jubileum van het Optoch Kommitee. De reactie waren zodanig dat we hebben besloten om er nog een aan vast te plakken.
De bedoeling is om een laagdrempelig, kleinschalig evenement neer te zetten waarin de puurheid van de Vastelaovend naar voren komt. Tevens kan de maandagavond wel een ‘oppepper’ gebruiken.

Meedoen

Iedereen kan en mag meedoen. Wel zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Zo dient met een echte (eenwielige) Sjörkar, zonder mechanische aandrijving, te worden deelgenomen. Verder moet de Sjörkar voorzien zijn van (feest-)verlichting. Om vooraf zicht te krijgen op het aantal deelnemers stelt het Optoch Kommitee aanmelding via: info@optoch.nl zeer op prijs, maar het hoeft niet.
U zorgt gewoon dat u met uw ‘sjörkar’ op maandagavond 24 februari net 20.00 uur op het Kerkplein bij café ’t Sjterfhoes bent.

3 + 1 =

De route:

Om 20.33 uur zet de stoet zich in beweging vanaf het Kerkplein. Door het Kerkstraatje naar de Limbrichterstraat, langs Kafee de Kup naar de Markt waar bij het podium de ontbinding plaatsvindt.


Prijzen:

Een vakkundige jury zal alle Sjörkarre aan een kritische blik onderwerpen. Deelnemers dienen zich bij deze beoordeling van de jury neer te leggen, er bestaat geen mogelijkheid de VAR in te schakelen.