Daar we overtuigd zijn dat de Sjörkarre Optoch absoluut potentie heeft, willen we dit jaar en wel op Carnavalsmaandagavond 12 februari om 20.11, bij voldoende deelname, weer een Sjörkarre Optoch  organiseren.

Historie
In 2019 werd de eerste Sjörkarre Optoch georganiseerd als aardigheidje bij het 5 x 11 jarig jubileum van het Sittardse Optoch Kommitee. In 2020, toen zowel de Kènjer Optoch als de Groote Optoch door storm werden afgelast, was de Sjörkarre Optoch de enige optocht die wel doorging. Beide optochten waren succes en een nieuwe traditie leek geboren.

Echter toen kwam corona en in 2021 was er een algehele afgelasting van alle carnavalsactiviteiten. In 2022 ging alleen de Groote Optoch door. Afgelopen jaar(2023) was de Sjörkarre Optoch er weer. Er was veel publiek maar er waren slechts enkele deelnemers.

Potentie
We zijn ervan overtuigd dat dit kleinschalig evenement potentie heeft, dat hoor je ook als je er met de carnavalist over spreekt. Maar de potentie moet wel deelnemers opleveren en daar gaan we alle moeite voor doen. Het blijft een kleinschalig evenement, korte route, lol hebben staat voorop. Toch voeren we twee dingen in. We gaan met prijsvaantjes werken en komt er een wisseltrofee. Tot slot willen we dat deelnemers zich aanmelden, dit omdat we vooraf willen weten of we een minimum aantal deelnemers hebben.

Doe mee!
Dus vragen we aan iedere ‘Vastelaovesgek’: Pak een kruiwagen, neem een lichtslinger op batterijen en ga een paar avonden knutselen. Dan garanderen we u een geweldige avond waarbij de toeschouwers u op handen zullen dragen. Bovendien kan de Carnavalsmaandagavond nog wel een oppepper gebruiken. U kunt zich aanmelden voor deelname via deze link: https://www.optoch.nl/sjorkarre-optoch.